Молитва за изцеление.

Молитва за изцеление. (Трябва да кажете молитвата на глас)
Боже, прости ми че съм те пренебрегвал досега. Аз Те приемам сега за мой Създател и Твоя Син Исус за мой Спасител. Моля те прости ми греха и ме докосни с Твоята изцелителна сила. Ти ми знаеш немоща (болестта) и усилията на лекарите да ми помогнат. Аз им благодаря за всичко, което направиха да ми помогнат и сега в този момент те моля, докосни ме... Всичко това се моля в името на Исус. Амин! Страница: Молитва за изцеление.

Някои стихове за насърчение от Библията. Исус казва:
Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори. (Матей 7:7) Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде. (Йоан 15:7) До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. (Йоан 16:24)


Имайте предвид, че...

Киселото зеле и зелевият сок (зелева чорба) имат мощно лечебно действие
, особено при симптоми от неясен произход, при които не може да се постави точна диагноза за лечение или не може да се открие огнището на заразата. Ферментиралото зеле е е дори по-здравословно от суровите зеленчуци. То е отличен източник на витамин С, лактобацили, както и други хранителни вещества. Киселото зеле е много ефективно за предотвратяване и лечение на рак на гърдата. Киселото зеле е източник на различни съединения за борба против раковите заболявания, включително изотиоцианат (isothiocyanate) и сулфорафан (sulphoraphane). Киселият зелев сок (зелевата чорба) се отличава с високи лечебни свойства. Сутрин с 1 чашка зелева чорба може да си прочистите стомаха и червата. Желая ви благословение и изцеление!

Обезводняването или дехидратацията

на тялото и безсолните диети водят до много сериозни заболявания. Водата се използва при метаболизма в организма. Липсата на вода и особено на минерални соли нарушава електролитният баланс в тялото. Тялото е около 80% вода и ако тази течност в организма не е добър електролит всички процеси се забавят. Приемане на достатъчно вода спомага за хидратацията на тялото и нормално протичане на обменните процеси. Колко вода да пием? На 1 кг. телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). Вода се пие половин час преди ядене (1-2 чаши) и 2-2.5 часа след ядене (1-2 чаши). Пийте всеки ден по 2-2.5 л. (6-8 чаши) вода.
Гледайте на YouTube: WaterCure, Water Cure Amazing Testimonials!

Всички заболявания започват от червата! - Хипократ
Специфична въглехидратна диета - Прекъсване на порочният цикъл (Илейн Готшал, Elaine Gottschall B.A., M.Sc)
Специфична Въглехидратна Диета (СВД) е предназначена за заболявания, като болестта на Крон, язвен колит, улцеративен колит, дивертиколит, целиакия (цьолиакия), язвен колит, муковисцидоза (CF), хронична диария, спастично дебело черво.
както и някои последствия като епилепсия, пристъпи, шизофрения, аутизъм. Специфичната въглехидратна диета се основава на разбирането, че язвен колит, болест на Крон, синдром на раздразнените черва и други заболявания както и невъзприемчивост на глутен са следствие от свръх растеж и дисбаланс на чревната микробна флора. Чрез промяна на храната, която приемаме, ние можем да променим състава на нашата чревна флора и да върнем в равновесие храносмилателният ни тракт и да възстановим правилното усвояване на хранителните вещества.

Чревен и Психологически Синдром (ЧИПС) - Диета (Д-р Наташа Кампбел- Макбрайд, Dr. Natasha Campbell-McBride, MD)
Чревен и Психологически синдром е състояние, което установява връзка между функциите на храносмилателната система и мозъка. Този термин е въведен от д-р Наташа Кампбел-Макбрайд, невролог и диетолог (Dr Natasha Campbell-McBride, MD, MMedSci (neurology), MMedSci (human nutrition) през 2004 г. след като е работила със стотици деца и възрастни с неврологични и психиатрични заболявания, като аутизъм, Синдром на дефицит на вниманието (ADD), Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), шизофрения, дислексия, диспраксия, депресия, обсесивно-компулсивно разстройство (натраплива невроза), двуполюсно разстройство и други невро психологични и психиатрични проблеми. Д-р Наташа Кампбел-Макбрайд въвежда диета ЧИПС (GAPS) за възстановяване на нормалната чревна флора и лечение на храносмилателната система.

събота, 20 декември 2014 г.

Ферментация на киселото зеле (Sauerkraut Fermentation)

Ферментация на киселото зеле (Sauerkraut Fermentation)


Ферментацията на киселото зеле не изисква почти никаква допълнителна работа. Зелето съдържа достатъчно млечно-кисели бактерии, да ферментира и да произведе кисело зеле единствено със сол. За да се получи продукт с високо качество всички бактериални щамове трябва да ферментират в определена последователност.

Leuconostoc mesenteroides са най-малките бактерии и започват първата ферментация, която произвежда около 0,25 до 0,3% млечна киселина. Те са разнородни ферментни бактерии (heterofermenters), това означава, че произвеждат различни съединения, такива като млечна киселина, оцетна киселина (оцет), етилов алкохол, въглероден диоксид (сода газ) и манитол. Всички тези киселини, в комбинация с алкохол от ароматни естери, допринасят за характерния вкус на висококачествено кисело зеле. Ако температурата е по-висока от 22 °C, те може да не растат и това би било пагубно за вкуса на кисело зеле. За около 2 дни Leuconostoc mesenteroideswill произвеждат 0,3% млечна киселина и тази повишена киселинност ще ограничи растежа им. Независимо от това, ензимите, които го произвеждат ще продължат да придават вкус.

Lactobacillus Plantarum - този щам поема производството на млечна киселина от Leuconostoc mesenteroides и продължава да ферментира, докато се постигне ниво на киселинност от 1,5 до 2%. L. Plantarum ферментира при температура по-висока от 22 °С и може да расте при по-високи нива на киселинността. Ферментира и при по-ниски температури, макар и с много по-ниска скорост. Lactobacillus Plantarum е най-популярният щам млечно-кисела бактерия и ферментира кисело зеле, кисели краставички, сирене и дори месо. Тази бактерия е еднородна (homofermenter) което означава, че тя произвежда само едно съединение. Тя консумира захар и произвежда млечна киселина, която придава кисел вкус на ферментиралата храна. В края на този етап кисело зеле има приемливо качество и може да се сервира или да се консервира. Ако има останала достатъчно захар, ферментацията ще продължи, докато захарта се изчерпи.

Lactobacillus pentoaceticus (L.brevis) – този щам продължава да ферментира, докато се получи ниво на киселинност 2,5 - 3%. И тъй като захарта в зелето се изчерпва ферментацията спира.
Всяка промяна в горните циклите на производство на млечна киселина ще променят вкуса и качеството на кисело зеле. Докато се добавя необходимото количество сол и се спазват препоръчителните температури, трите бактериални щамове ще ферментират зелето в правилната последователност.

Ефект на температурата при ферментация
Най-доброто качество на кисело зеле се произвежда при 18-22 °С температура. Температура от 7.5 до 18 °С благоприятства растежа и метаболизма на L.mesenteroides. Температурите по-високи от 22 °С благоприятстват растежа на Lactobacillus. Като цяло, по-ниски температури произвеждат по-високо качество на кисело зеле. По-високите температури произвеждат кисело зеле в 7-10 дни, но на по-ниско качество. Това създава такава бърза ферментация, че някои видове млечно-кисели бактерии не растат изобщо и по-малка реакция се извършва вътре, което води до малко по-сложен аромат.


Под 7.5 °С времето на ферментацията е до 6 месеца.
При 18 °С времето на ферментацията е 20 дни.
При 32-36 °С времето на ферментацията е 10 дни.


Контрол на бактериите
Киселото зеле се прави от млечно-киселите бактерии, които разграждат захарта в млечна киселина, въглероден диоксид (CO2, сода газ) и малко количество алкохол. Водата, захарта и многото хранителни вещества са добра среда за развитие на всички видове бактерии, но някои от тях ние се опитваме да избегнем. Термичната обработка със сигурност ще убие нежеланите бактерии, но тя също така ще убие млечно-киселите бактерии, които трябва да запазим.
рН киселинността на прясното зеле е около 7.0 рН, което е неутралната точка на киселинността. Това прави зелето идеална храна за микроорганизмите, тъй като съдържа вода, захар, протеини, минерали и всички хранителни вещества.
Може да контролираме развитието на бактерии като изпълняваме следните стъпки:
Измиване на зелето, особено външните листа от микроорганизми, премахване на най-външните листа.
2.Прибавяне на сол.
3.Премахване на кислорода.


Солта е необходима по две причини:
За да извлече сока на зелето и хранителните вещества от всяка клетка и да го направи достъпна за храна за млечно-киселите бактерии. Бактериите не се хранят с листата на зелето, те абсорбират пълния с хранителни вещества сок. Бактериите са като гъба, те смукват не сухото вещество, а хранителният сок.
За да пази другите бактерии надалеч, умереното количество сол не притеснява млечно-киселите бактерии, обаче другите видове бактерии намират тези условия нетърпими.
Когато млечно-киселите бактерии започнат да произвеждат бавно млечната киселина, това влошава състоянието на другите видове бактерии, като цяло бактериите мразят киселината. Разбира се млечно-киселите бактерии не са притеснявани от умерените количества киселина. Тази комбинация от сол и увеличаване нивото на киселинността потиска растежа на другите бактерии и прави кисело зеле по-стабилно с напредването на ферментацията.

За да бъде висококачествено киселото зеле се прибавя 2 - 2,5% сол спрямо теглото на нарязаното зеле.(вероятно тук трябва да влиза също количеството на водата, ако се добавя - от блога) По-малко количество сол ще създаде проблеми с качеството, когато е под 1.5% ще загние. Гнилостните бактерии ще оцелеят при такова ниско ниво на сол и ще надделеят над процеса и ще увредят зелето.

Отсъствие на кислород
В зелето всички микроорганизми започват да се конкурират за храна. Солта инхибира някои от тях, но много други се нуждаят от кислород, за да оцелеят, например плесените. Премахване на кислорода се осъществява чрез няколко метода:
Плътно подреждане на нарязаното или настъргано зеле. Нарязването на зелето на ситно, позволява да вместите повече зеле и да отстраните въздуха.
Поддържане на зелето да е потопено в саламурата с помощта на тежести.
Използването на специални съдове с водни канали в устието.
Премахването на кислорода запазва витамин С от окисляване.
Ферментирало кисело зеле е с рН около 3.5 и ще се запази в хладни условия за много дълго време, ако това ниво на киселинност се поддържа.

Съвети
Зелето трябва да съдържа захар до 3,5%. От сладкото сурово зеле може да се получи по-добро кисело зеле.
Добавянето на по-малко от 2% сол може да произведе меко или дори лигаво кисело зеле. Добавянето на повече от 3,5% сол може да инхибира растежа на млечно-киселите бактерии.
Колкото повече млечна киселина се произвежда по-кисело става зелето. Има ограничение колко обаче. След изчерпването на захарта млечно-кисели бактерии спират да растат. Може да се образува бяла пяна на повърхността, която се дължи на дрожди и трябва да се отстранява всекидневно.
Възможно е да се използва саламура от предходното ферментирало кисело зеле като закваска за ново производство.
По време на ферментацията глюкозата (захарта) се превръща в около 50% млечна киселина, 25% оцетна киселина и етилов алкохол, и 25% въглероден диоксид (CO2).
Поддържайте температурата на ферментация под 27 °С. За най-добро качество киселото зеле поддържайте температура ферментация около 18 °C.
Излизащите балончета са знак на продължаващия процес на ферментация. В стъклен буркан могат да се видят, издигащи се на върха.

Прочетете статиите:
1. Суровото кисело зеле унищожава кандида! (Raw Sauerkraut Rocks!)
2. Кисело зеле за подобряване на чревната флора и укрепване на имунната система.

https://www.foodpreservationmethods.com/sauerkraut-kimchi-pickles-relishes/sauerkraut/fermentation



~Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата и мислите ви в Христа Исуса.~ (Библия, Филипяни 4:6-7)

Прочетете: Молитва за изцеление!

Благословение и изцеление!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

4 коментара: