Молитва за изцеление.

Молитва за изцеление. (Трябва да кажете молитвата на глас)
Боже, прости ми че съм те пренебрегвал досега. Аз Те приемам сега за мой Създател и Твоя Син Исус за мой Спасител. Моля те прости ми греха и ме докосни с Твоята изцелителна сила. Ти ми знаеш немоща (болестта) и усилията на лекарите да ми помогнат. Аз им благодаря за всичко, което направиха да ми помогнат и сега в този момент те моля, докосни ме... Всичко това се моля в името на Исус. Амин! Страница: Молитва за изцеление.

Някои стихове за насърчение от Библията. Исус казва:
Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори. (Матей 7:7) Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде. (Йоан 15:7) До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. (Йоан 16:24)


Имайте предвид, че...

Киселото зеле и зелевият сок (зелева чорба) имат мощно лечебно действие
, особено при симптоми от неясен произход, при които не може да се постави точна диагноза за лечение или не може да се открие огнището на заразата. Ферментиралото зеле е е дори по-здравословно от суровите зеленчуци. То е отличен източник на витамин С, лактобацили, както и други хранителни вещества. Киселото зеле е много ефективно за предотвратяване и лечение на рак на гърдата. Киселото зеле е източник на различни съединения за борба против раковите заболявания, включително изотиоцианат (isothiocyanate) и сулфорафан (sulphoraphane). Киселият зелев сок (зелевата чорба) се отличава с високи лечебни свойства. Сутрин с 1-2 чаши зелева чорба може да си прочистите стомаха и червата. Желая ви благословение и изцеление!

Обезводняването или дехидратацията

на тялото и безсолните диети водят до много сериозни заболявания. Водата се използва при метаболизма в организма. Липсата на вода и особено на минерални соли (сол) нарушава електролитният баланс в тялото. Тялото е около 80% вода и ако тази течност в организма не е добър електролит всички процеси се забавят. Приемане на достатъчно вода и сол спомага за хидратацията на тялото и нормално протичане на обменните процеси. Колко вода да пием? На 1 кг. телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). На 2 литра вода се прибавя половин чаена лъжичка сол (2.5-3.0 гр). Вода се пие половин час преди ядене (1-2 чаши) и 2-2.5 часа след ядене (1-2 чаши). Пийте всеки ден по 2-2.5 л. (6-8 чаши) вода с малко сол. За предпочитане е натурална морска или каменна сол без примеси. Прочетете статиите на страницата Ползата от солта и водата.
Гледайте на YouTube: WaterCure, Water Cure Amazing Testimonials!

Всички заболявания започват от червата! - Хипократ
Специфична въглехидратна диета - Прекъсване на порочният цикъл (Илейн Готшал, Elaine Gottschall B.A., M.Sc)
Специфична Въглехидратна Диета (СВД) е предназначена за заболявания, като болестта на Крон, язвен колит, улцеративен колит, дивертиколит, целиакия (цьолиакия), язвен колит, муковисцидоза (CF), хронична диария, спастично дебело черво.
както и някои последствия като епилепсия, пристъпи, шизофрения, аутизъм. Специфичната въглехидратна диета се основава на разбирането, че язвен колит, болест на Крон, синдром на раздразнените черва и други заболявания както и невъзприемчивост на глутен са следствие от свръх растеж и дисбаланс на чревната микробна флора. Чрез промяна на храната, която приемаме, ние можем да променим състава на нашата чревна флора и да върнем в равновесие храносмилателният ни тракт и да възстановим правилното усвояване на хранителните вещества.

Чревен и Психологически Синдром (ЧИПС) - Диета (Д-р Наташа Кампбел- Макбрайд, Dr. Natasha Campbell-McBride, MD)
Чревен и Психологически синдром е състояние, което установява връзка между функциите на храносмилателната система и мозъка. Този термин е въведен от д-р Наташа Кампбел-Макбрайд, невролог и диетолог (Dr Natasha Campbell-McBride, MD, MMedSci (neurology), MMedSci (human nutrition) през 2004 г. след като е работила със стотици деца и възрастни с неврологични и психиатрични заболявания, като аутизъм, Синдром на дефицит на вниманието (ADD), Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), шизофрения, дислексия, диспраксия, депресия, обсесивно-компулсивно разстройство (натраплива невроза), двуполюсно разстройство и други невро психологични и психиатрични проблеми. Д-р Наташа Кампбел-Макбрайд въвежда диета ЧИПС (GAPS) за възстановяване на нормалната чревна флора и лечение на храносмилателната система.

неделя, 14 март 2010 г.

Алкално киселинен дисбаланс - сериозен проблем

Алкално киселинен дисбаланс - сериозен проблем


Прекалената киселинност може да се превърне в опасно състояние и да отслаби всички системи на тялото. Това води до вътрешна среда благоприятна за болести за разлика от рН балансираната среда, която позволява нормална функция на органите, необходима на организма, за да устои на болестите.
Здравото тяло поддържа достатъчно резерви, за да отговаря на спешните алкални изисквания. Когато прекалената киселинност трябва да бъдат неутрализирана нашите алкални резерви са изчерпани и това оставя тялото ни в едно отслабено състояние.
РН балансиран режим на хранене, според много експерти, е жизнено важен ключ към поддръжка на здравето.

Концепцията за киселинен алкален дисбаланс, като причина за болести не е нещо ново. През 1933 г. в Ню Йорк лекар на име Уилям Хауърд Хей (William Howard Hay) публикува безпрецедентна книга, „Нова здравна епоха” (A New Health Era), в която той твърди, че всичките заболявания са причинени от автоинтоксикация или "самоотравяне" поради натрупване на киселинни отпадъци в организма: „Здравето ни е застрашено поради прекаленото въвеждане на киселинно-формиращи храни в нашето хранене. Това може да ви изглежда странно, че причината за болестите е една и съща, без значение какви са безбройните начини на изявяване, но това е истината. Д-р Уилям Хей.

Съвсем наскоро, в своята забележителна книга "Алкализирай или умри” (Alkalize or Die ) Alkalize д-р Теодор A. Бароди (Dr. Theodore A. Baroody) казва по същество едно и също нещо: "Безбройните имена на заболяванията не са от реално значение. Какво е важното, че те всички идват от една и съща причина (корен) ...прекалено много киселинни отпадъци в тъканите на тялото! Д-р Теодор A. Бароди, ND, DC

Разбиране на рН нивото
рН (потенциала на водорода) е мярка за киселинността или алкалността на разтвора. Тя се измерва по скала от 0 до 14. Колкото е по-ниско, средата е по киселинна (рН) на разтвора, колкото е по-високо, средата е по алкална (рН) на разтвора. Разтворът е неутрален при рН 7.0.
Съдържанието на вода е повече е между 70-80% в човешкото тяло. Тялото има алкално киселинно съотношение, което се нарича рН, което е баланс между положително заредени йони (киселинно образуващи) и отрицателно заредените йони (алкално образуващи). Тялото непрекъснато се стреми да балансира рН. Много проблеми могат да възникнат, когато има компромис с баланса на pH.
Важно е да се разбере, че ние не говорим за стомашни киселини или на рН на стомаха. Ние говорим за рН на течностите в организма и тъканите, което е съвсем различен въпрос.

Тестът може да се направи с рН ленти:
Препоръчително е да тествате вашето рН ниво, за да се разберете дали рН на организма ви е балансиран. Чрез използване на рН тест ленти, можете да определите рН фактора бързо и лесно в собствения си дом. Ако рН на урината варира между 6,0 до 6,5 сутринта и между 6,5 и 7,0 вечерта, тялото ви функционира в рамките на един здравословен диапазон. Ако вашата слюнка остава между 6,5 и 7,5 през целия ден, тялото ви функционира също в рамките на един здравословен диапазон. Най-доброто време за тестване на вашите рН е около един час преди хранене и два часа след хранене. Тествайте рН нивото два дни в седмицата.

Повечето хора, които страдат от небалансирано рН имат киселинно ниво. При тези условия организма се стреми да заеме минерали, включително калций, натрий, калий и магнезий от жизненоважни органи и костите като буфер за неутрализиране на киселинността и безопасно да я отстрани от тялото. Поради това, тялото може да пострада тежко и продължително в следствие на висока киселинност и това може да остане неразкрито в продължение на години.
Лека ацидоза (киселинност) може да доведе до такива проблеми като:
-Сърдечно съдови проблеми, включително и свиване на кръвоносните съдове, както и намаляване на кислорода.
-Наддаване на тегло, затлъстяване и диабет.
-Проблеми на пикочния мехур и бъбреците, включително бъбречни камъни.
-Имунна недостатъчност.
-Увеличаване на свободните радикали, което вероятно допринася за ракови мутации.
-Проблеми с производството на хормони.
-Преждевременно стареене.
-Остеопорозата; слаби, крехки кости, фрактури на бедрената кост и костни израстъци (шипове).
-Болки в ставите, болки в мускулите и натрупването на млечна киселина.
-Ниско енергийно ниво и хронична умора.
-Лошото храносмилане и елиминиране.
-Гноеродни бактерии / свръх растеж на гъбички.

PН и загуба на костна маса:
През последните седем години при проучване, проведено в университета на Калифорния, Сан Франциско, на 9000 жени показва, че тези, които имат хронична ацидоза са с по-голям риск за загуба на костна маса от тези, които имат нормални нива на рН. Учените, които са извършили този експеримент вярват, че много от фрактурите на бедрената кост разпространени сред жени на средна възраст са свързани с висока киселинност се причиняват от диета, богата на животински храни, с ниско съдържание на зеленчуци. Това е така, защото тялото заема калций от костите, за да се балансира рН.
Американски вестник за клинично хранене (American Journal of Clinical Nutrition)

РН на урината
Тестът на урината може да покаже колко добре тялото изхвърля киселините и усвоява минералите, особено калций, магнезий, натрий и калий. Тези минерали функционират като "буфери." Буфери са вещества, които помагат за поддържане и баланс на тялото срещу въвеждането на твърде много киселинност или твърде много алкалност. Дори и с правилното количество буфери, киселинното или алкалното ниво може стане крайно. Когато тялото поглъща или произвежда прекалено много от тези киселини и основи, то трябва да отделя излишъка. Урината е идеалният начин за тялото да премахне излишните киселини и алкални вещества, които не могат да бъдат буферирани. Ако средната стойност рН на урината е под 6,5 буферна система на организма е претоварена, състояние на "автоинтоксикация" съществува и трябва да се обърне за намаляване на нивото на киселинност.

PН на слюнката
Резултатът от pH теста на слюнка е индикатор за дейността на храносмилателните ензими в организма. Тези ензими са предимно произведени от стомаха, черния дроб и панкреаса. Докато слюнката също използва буфери, точно както урината, тя разчита на този процес в много по-малка степен. Ако pH на слюнката е много ниско (под 6.5), тялото може да произвежда прекалено много киселини или да е претоварено от киселини, тъй като е загубило способността адекватно да ги отстрани чрез урината. Ако pH на слюнката е твърде високо (над 6.8), тялото може да страда много, например от газове, запек и производство на дрожди, плесени и гъбички. Някои хора могат да имат киселинна среда и от показанията на урината и слюнката и това се нарича "двойна киселинност." Тестът на слюнката се извършва като съберете няколко пъти слюнка в устата и я съберете в чашка и я тествате с pH индикатора.

Възстановяване на рН баланса на тялото
Вашето тяло е в състояние да усвоява минерали и хранителни вещества правилно само когато рН е балансирано. Следователно е възможно да приемате здравословни хранителни вещества и да не сте в състояние да ги абсорбирате или да ги използвате. Ако не получавате резултатите, които очаквате от хранителни или билкови програми, потърсете причината в алкално киселинения дисбаланс. Дори правилната билкова програма не може да работи, ако рН на организма ви е извън равновесие.

Променете рН баланса от киселинен към алкален
До момента най често срещания дисбаланс е киселинен. Ако теста на урината и / или теста на слюнката по нисък от 6,5 рН трябва да вземем незабавно мерки.
1. Ензимите са от съществено значение: Приемайте 1-2 капсули от хранителни ензими с всяко хранене.
2. Необходим е лесно разтворим магнезий: Вземайте 2 капсули магнезий комплекс с всяка храна, която предоставя високо разтворим магнезий, който помага за изграждане на необходимите буфери. Магнезият често се губи в урината като следствие на твърде много киселини в организма.
3. Алкалните минералите, които са от съществено значение: Вземайте 1 унция (28.3 г) йонни минерали.
http://www.naturessunshine.com/us/products/product/stocknumber310.aspx
4. Алкализиращи зелени храни: Вземайте 1 супена лъжица течен хлорофил във воден разтвор до осем пъти дневно.
5. Разтворим калций: Ако урината е 5.8-7.2, калций плюс витамин D и магнезий (не под формата на аминокиселина, а карбонатна форма) дневно за поддръжка на вашите кости. Ако рН е 5.0-6.5, използвайте морски калций (Sea Calcium, рН 10.0)
Ако рН е все още твърде киселинно, добавете:
6. Витамин D3 помага да се задържа калция в организма. Поемане на витамин D3 и Омега 3 ще помогне на тялото да се справи с киселинността. Вземайте 1-2 таблетки всеки ден.
7. Редовното очистване на тялото е необходимо: Вземайте Psyllium Husk капсули преди лягане, да се поддържат редовни движения на червата. Използвайте Билкови програми за детоксикация на черния дроб, червата и бъбреците.
8. Засилване на способността на урината и лимфната система да отделят киселини: Билки за очистване на бъбреците и лимфната система.
9. Най важното: Да предпазим нашия организъм от дехидратация или обезводняване като пием на ден достатъчно вода (6-8 чаши). Приемането на достатъчно вода дневно спомага за отмиването на токсичните отпадъци от различните части на тялото и облекчава работата на черния дроб и бъбреците, които ги обезвреждат. Не замествайте водата с кафе, чай, кока кола или други безалкохолните напитки, които са диуретични. Натурални сокове приемайте допълнително.
Недостигът на вода и минерални соли (сол) потиска имунната система и активността на нейните клетки, които се борят с болестите.
Прочетете статиите за ползата от солта и водата при лекуване на много болести: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html

Какво причинява киселинното ниво?
Причината за ацидозата в нашето общество се дължи предимно на типичната диета, която е твърде висока на киселинно формиращи животински продукти като месо, яйца и млечни продукти, и твърде ниска на алкално формиращи храни, като пресни зеленчуци. Освен това, ние се храним с прекалено много преработени храни като бяло брашно и захар и киселинно формиращи напитки, като кафе и безалкохолни напитки. Ние използваме твърде много лекарства, които са киселинни, използваме изкуствени химически подсладители като NutraSweet, аспартам, които са изключително киселинни. Един от най-добрите неща, които можем да направим, за да коригираме прекалено киселинната среда на тялото е една природосъобразна диета и нов начин на живот.

Следва списък на храните според средата, която създават:
Силно алкални: зеленчукови сокове, магданоз, суров спанак, броколи, листа от целина, чесън, сушени смокини и стафиди, билкови чайове и вода с лимонов сок, а от подсладителите стивия.
Алкални: Моркови, зелен боб, лима боб, цвекло, маруля, тиквички, фурми, касис, грозде, киви, круши, папая, бадеми, лешници, зелен чай, оризов сок, сироп от клен.
Ниско алкални: аспержи, царевица, гъби, лук, зеле, грах, цветно зеле, листа на ряпа, картофи, олио, соя, тофу, кокосов орех, вишни, домати, портокали, череши, ананас, авокадо, грейпфрут, манго, ягоди, лимони, диня, леща, сладка царевица, див ориз, просо, коноа, каша(гречка), мляко от соя, козе мляко, козе сирене, краве масло, суроватка или натурални протеини за спортисти, зехтин, олио от ленено семе, рапично олио, непреработен мед, сурова захар.
Ниско киселинни: готвен зелен фасул, готвен спанак, сладки картофи, тъмни боровинки, червени боровинки, сливи, банани, преработени плодови сокови, ръжен хляб, черен хляб, овес, кафяв ориз, черен дроб, дреболии месо, стриди, пълноценно мляко, масло, кисело мляко, сирене, сладолед, сметана, тиква, сусам, слънчогледови семки, слънчогледово олио, маргарин, мас, бяла захар, преработен мед, какао.
Киселинни: зрял бял фасул (обикновен, нейви, пинто или друг вид), компоти, бял ориз, бял хляб, спагети, макарони, фиде, бисквити, риба, пиле, агнешко, пуешко, яйца, твърдо сирене, ядки пекан и пиштун, кашу, вино, газирани напитки, млечен шоколад, кафява захар, моласа, конфитюр, майонеза, горчица, оцет.
Силно кисилинни: туршии, говеждо, телешко, раци, консерви туна и сардина, топено сирене, орехи, фъстъци, черен чай, кафе, бира, ликьор.

Създаването на благоприятна среда в организма води до повишаване на имунната ни защита, а от там до изцеление от много болести.

Балансиран метаболизъм (обмяна на веществата)
Нашето тяло преминава през ежедневен катаболен (киселинен) / анаболен (алкален) цикъл. Катаболният върхов цикъл е около 8:00 ч. пм и анаболния върхов цикъл около 6:00 ч. ам. Здравият човек прекарва часовете от 6:00 ч. ам до 8:00 ч. пм в катаболна (известна още като антианаболна) фаза мобилизирайки резервите на тялото за продуктивно функциониране през целия ден. Активност, изразходване на енергия и продуктивни функции характеризират тази фаза.

След 8:00 ч. пм започва цикъл на възстановяване и презареждане. Състояние на почивка и възстановяване през нощта и до сутринта на ума и тялото за действие. Можете да видите в графиката по-горе, че циклите имат високи амплитуди. Тези два цикъла потвърждават висока жизненост и здрави резерви. Ако има болести и стрес системата се възстановява бързо.

Дисбаланси при метаболитните функции като цяло намаляват жизнените резерви и се проявяват в здравни предизвикателства и намалена функция. Процеса на стареене се ускорява, когато амплитудата на цикъла се намалява.

С разбирането как жизнените ни резерви се попълват с начина ни на живот и хранене и прилагането на тези принципи в нашия живот, ние можем да увеличим амплитудата на нашия двуфазов метаболитен цикъл и да увеличим нашата жизненост.
Графиката на циклите може да ги видите тук: Практическа полза от изследванията на д-р Емануел Ревичи за лечение на ракови заболявания - част 2
http://www.createvibranthealth.com/wp/?p=591

Не е добре да алкализираме организма за дълго време, защото може да произведе отрицателни резултати. При силно киселинна среда е необходимо да спазваме съотношение киселинни храни 20% и алкални 80%. Когато се нормализира средата съотношението трябва да бъде киселинни храни 40% и алкални 60%.

~ Към милостивия, Господи, милостив ще се явиш, към непорочния, непорочен ще се явиш. ~ (Библия, 2 Царе 22:26)

Източници на информация:
http://www.naturalhealthschool.com/pH-balance.html
http://www.naturessunshine.com/us/products/product/stocknumber310.aspx

Благословение и изцеление ви желая!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

Последна промяна: 1 Март, 2012
,

3 коментара:

  1. Анонимен написа нов коментар за публикацията ви "Алкално киселинен дисбаланс - сериозен проблем":

    много мъдри неща има тук ,четете и се възползувайте!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен написа нов коментар за публикацията ви "Алкално киселинен дисбаланс - сериозен проблем":

    Здравейте!
    Благодаря ви за изключително ценните съвети в тази статия! От толкова време лутане - ходене по лекари, алтернативно лечение, енергийно лечение и какво ли още не, сега разбирам откъде ми идва проблема с храносмилателната система. Започвам да следвам веднага съветите от статията.
    Изключително полезен сайт!
    Бъдете жив и здрав, и все така полезен на хората с благородното Ви начинание!
    Поздрави!
    Албена Николова

    ОтговорИзтриване

 

stats tracker