Без захар, може подсладители като стивия
Без плодове и плодови сокови, поради съдържанието на захар в тях
Може зелени ябълки, боровинки, къпини, малини, авокадо, грейпфрут, лимони
Авокадото е много добър източник на полезни мазнини.
Без панирани меса, други може
Без заместители на яйцата, може яйца
Без маргарин и заместители на маслото
Може кисело мляко, крема сирене, краве масло, сметана
Без картофи и бобови храни, след две седмици може малко картофи, ако не причиняват проблеми
Може пресни зеленчуци и пресни зеленчукови сокове
Без кафе, черен чай, газирани напитки, може много малко органично кафе ли черен чай
Може бутилирана вода, най добре дестилирана вода за премахване на токсините, но максимум половината от количеството вода което трябва да се изпие, билкови чайове, сок от пресен лимон
Без зърнени храни, тестени храни като спагети, макарони, просо, каша (гречка), киноа, след две седмици може малко просо, киноа
Никаква мая...., това означава хляб и други храни с хлебна мая, гъби, алкохол
Без мариновани зеленчуци, кисело зеле други подложени на ферментация зеленчуци, зелени маслини
Може лимонов сок вместо оцет
зехтин, олио от ленено семе, олио от гроздови семки, олио от кокосов орех, студено пресовани
Без продукти от фъстъци, кашу, писташ
Може сурови бадеми, орехи, тиквени семки, пекан
Без разни сосове, кетчуп, соя сос, майонеза
Всички тези храни може да ги избягвате доколкото можете до две седмици, след това започнете да ги въвеждате постепенно. Като например: картофи и бобови храни; зърнени храни, тестени храни като спагети, макарони, просо, каша (гречка), киноа; хляб и други храни с хлебна мая. За ферментиралите зеленчуци е дискусионно дали да се спрат, защото снабдяват червата с благоприятни бактерии. Зелените маслини също. Най-важно е да се спрат продукти, които съдържат захар.
Кандида диета и зеленчуци
Добре е да се ядят зеленчуци като всякакви видове зеле, броколи, морковите съдържат обикновена захар но действат противопаразитно и предпазват от разпространение на кандида инфекция. Също е добре целина, глухарче, патладжан, копър, чесън, марули, лук, тиква, спанак,домати, листа от ряпа, крес(watercress)
Кандида диета и месо
Добре е телешко, говеждо, козе, агнешко, свинско, пилешко месо, месо от други птици, речни и морски риби, малко кренвирши, салам, малко бекон с яйца, морски храни като скариди и др. Понякога в саламите слагат захар и нишесте, така че проверявайте етикетите за съдържанието.
Добре е чай от мента, който успокоява храносмилателната система, което е необходимо при това рязко изчистване от Кандида бактерии, от което може да чувстваме прилошаване и надут корем. Добре е да пиете 4 чаши дестилирана вода на ден и 4 чаши минерална или изворна вода на ден за да се изчистят токсините от тялото. Ако нямате дестилирана пийте минерална само.
Повечето билки подправки могат да се употребяват, използвайте натурална сол, морските риби тези дни за заразени с живак, така че може да ги заместите с козе, агнешко или пилешко.
Както виждате може да се ядат много неща и няма причина да сте гладни и не само ще убиете тези паразити, но и ще свалите излишното тегло.
Кандида диета и закуска
Кандида диета за закуска е яйца приготвени по различен начин със салам, телешко, пилешко или бекон. Грейпфрут и зеленчукови сокове са добре, специално от свеж сок от моркови със скалитка чесън. Ако на някой му омръзнат яйцата може да замени закуската с ядене което яде за вечеря или обяд. Може пилешко месо, сурови ядки, или кисело мляко. Нужно е малко въображение. Няколко пъти в седмица е добре овесени ядки с бадеми.
Кандида диета за обяд
За обяд може да имате пилешко, риба, или телешко парченца с зеленчукова салата с олио.
Не се безпокойте за мазнините, които ядете при тази диета вие се нуждаете от енергия нужна за организма ни. Нашият организъм не е предназначен да използва захарта като източник на енергия, затова много хора са пълни и захранват Кандида и Дрожди (Гъбични) инфекциозни бактерии.
Кандида диета за вечеря
Яжте всичко, което е подходящо от списъка даден по горе. Пържоли, риба, пилешко, свинско е добре. Сурови или леко сварени на пара зеленчуци е най добре, така че да не убиете ензимите . Билкови чайове е добре да се пият.
След две седмици може да добавите малко конфитюр, малко бобови храни. Овесени ядки, кафяв ориз, басмати ориз, просо, киноа (Quinoa), каша(гречка), ечемик и само малко хляб поради маята която съдържа.
Кандида диета за повишаване на pH на тялото
Има два вида храни, които формират алкална и киселинна среда. Разбира се храните имат съставки и от двата вида среда. Другото което е важно да се знае, че храните когато се приемат формират алкална или киселинна среда в стомаха. Например лимона е много кисел, но когато се приеме и се храносмила създава алкализиращ ефект в организма. Абсолютно най добрите храни за алкална диета са без изненада зелените.
Аз се постарах да ви дам колкото се може по приемлива диета за Кандида и Гъбична инфекция, но обаче ако някои храни от списъка ви причиняват проблеми спрете ги.
Високо Алкалинни Храни:
Морска сол, минерална вода, сода бикарбонат, лук, тиквени семки, сладки картофи, лимони, малини, ананас, лотус корен, морски водорасли.
Средно Алкалинни Храни:
Зелени ябълки, подправки, авокадо, малки плодове като къпини, боровинки и др., кестени, чушки, чесън, аспарагус, кале, грейпфрут, магданоз, аригула, джинжифил, бобове, зелена горчица, броколи, марула, моркови, ягоди, натурален ябълков оцет.
Ниско Алкалинни Храни:
Повечето билки, бадеми, зелен чай, артичок, брукселско зеле, кокосов орех, яйца, краставици, патладжан, сусам, праз, бадеми, къдраво зеле, олио от риба треска(cod oil), олио, суроватка, зехтин, целина, ленено олио, различни семена.
Неутрални Храни:
Краве масло, обикновено кисело мляко, повечето видове от студено пресовано олио.
Много ниски на киселинност храни:
Олио от семки на грозде, масло, сирене, спанак, риба, просо, каша(гречка), кафяв ориз, шарен боб, тиквички, кокосов орех.
Ниски на киселинност храни:
Бял боб, бадемово олио, червен боб, лима боб, домати, черен чай, агнешко, патешко.
Средно киселинни храни:
Телешко, пилешко, зелен боб, червена боровинка, нар, мас
Високо киселинни храни:
Говеждо, лешници, орехи, какао.
Старайте се да се храните с 70% алкалинови храни
Други киселинно формиращи съставки:
Повечето лекарства са крайно киселинни, алкохола също. Химикалите които използваме за почистване в къщи са силно киселинни. Киселинната среда спомага за увеличаване на вредните микроорганизми в тялото, които могат да причинят заплашващи живота болести, даже и смърт.
PH може да се мери с pH лентички. Ако вие е ниско може да изпиете веднага чаша вода с лимонов сок.
Следва списък от разнообразни билки, които убиват гъбичките:
Чесънът е един от най-мощните противомикробни агенти. Показва висока ефективност срещу всички видове кандида албиканс, с изключение на два вида. През март 1985 г. издание на scientific american съобщава, че чесънът е ефективен срещу 200 вида патогенни гъбички. Магданоз и копър могат да се взимат в съчетание за да се компенсира неприятния мирис свързан с употребата на чесън.
Прополисът е събрана от пчелите дървесна смола, която е силно антигъбично и антибактериално както и антивирусно вещество, което може да се използва локално и вътрешно.
Golden seal (hydrastis canadensis) е ефективен за всички храносмилателни проблеми от пептична язва до колит, поради тонизиращия си ефект върху лигавичните мембрани. Това е мощно антимикробно средство, подобряващо всички състояния на лигавицата, особено тази на синусите.
Ехинацея ( echinacea angustifolia and purpurea) е причиняващ промяна, имуностимулатор и антисептик.
Колоидно сребро, Подправка карамфил, екстракт от маслинови листа.
Натурални и ефективни диетични антигъбичкови средства са чесънът, броколи, зеле, лук, домашно приготвено кисело мляко и ряпата.
Ребалансиращи флората (бактерии, пробиотици, соленоводни организми, коластра).
Да се установи балансирана чревна екология е приоритет при една кандида програма. Дисбактериозата или неравновесието на чревни микроорганизми изисква редовното приемане на приятелска бактерия. Домашно направеното кисело мляко също внася добри бактерии и подпомага възстановяването на натуралния баланс на чревната флора, когато кандида и други причиняват дисбаланс. Антибиотиците в месото и млечните продукти могат да имат негативно влияние върху чревната екология. Ето защо в антикадидната диета приоритетни са органичните и свободните от химикали животински продукти.
Лактобацилус е група приятелски микроорганизми, които трансформират прясното мляко в кисело мляко и сирене. Те са полезни в подпомагането поддържането на деликатен баланс на гъбички и бактерии в чревния тракт. Има данни, че използването на тези продукти постепенно преобръща гъбичните инфекции в чревната лигавица. Някои индивиди намират помощ в използването на една или комбинация от коластри, ранно сучещи млекопитаещи организми , която е с имунен фактор, соленоводни организми , които са временни или постоянни организми, такива като лактобацилус бифидус и ацидофилус.
Билките, убиващи паразитите, също така убиват и гъбичките.Черен орех или екстракт от черен орех се използва да избави тялото от паразити, като плоски червеи и като противогъбично за кандиоза, кръгли червеи, Атлетически крак и млечница. Внимание : Черния орех ще спре лактацията ако се кърми. Черния орех е само една от многото антипаразитни билки.
Обвивки от семена или смлени трици изчистват отпадъците от стомашно-чревния тракт.
Дневна доза с рициново масло спомага да се разпаднат и разрушат отпадъците в тънките черва и черния дроб.
Да се използват при хранене студено пресованите масла, като зехтин, лен, сусам и рапично олио.
Лют червен пипер е с множество качества, които спомагат да се освободят газовете, стимулира и тонизира системата, пречиства кръвта, тонизира тъканите (астрингент), облекчава спазмите и убива патогенните микроорганизми. Джон Кристофър, майстор билкар, казва, че лютия червен пипер възобновява тъканите в стомаха и лекува стомаха и чревните язви. Лютият червен пипер също така стимулира перисталтиката на червата и спомага за усвояването и елиминирането.
Корен от бяла градинска ружа (althea officinalis) е успокояващ и облекчаващ хранителен клей, лековит и предпазващ. Според Кристофър коренът от бяла ружа е богат на калциева сол и калций, богат на кислород и пектин. Успокоява и лекува възпалените мембрани на лигавицата на тънките черва. Има невероятна сила при спиране развитието на гниене и разлагане или умиране на тъкани.
Кора от бряст (ulmus fulva) е успокояващо, питателно, леко астрингиращо и тонизиращо средство. Клея на кората от бряст смекчава, разсейва възпалението, извлича замърсяванията, бързо лекува и силно заздравява според Кристофър. Той продължава като казва, че кората от бряст е ефикасна за абсорбцията на вредни газове и неутрализира всяка киселинност в стомаха. “ Нейното действие е толкова меко, че може да бъде понесена от деликатни стомаси, тогава когато други субстанции се отхвърлят”
Листа и корен от Черен оман, зарасличе (Symphytum officinale) е успокояващо, предизвикващо пролиферация на клетки (размножаване на клетки), хранително, тонизиращо, хемостатично, променящо, лековито и слизесто вещество. Билкарят д-р Шуук пише, че черния оман предизвиква растеж на нова тъкан, спира хеморагията и забележително лекува възпалена тъкан.
Oregon grape (berberis aquifolium) e алтернативно, тонизиращо, чернодробно и лаксативно средство. Кристофър го нарича един от най-добрите пречистватели на кръвта и стимуланти на черния дроб. Стимулира храносмилането, подобрява абсорбцията, увеличава виталността и засилва лимфата и кожните тъкани.
Мащерка (thymus vulgaris) е тонизиращо, антисептично, антиспазмолитично, газогонно, нервоуспокояващо, лековито и паразитогонно – противоглистно средство. Благоприятно е за проблеми с червото и има облекчаващо и седативно (успокоявящо) действие върху нервите. Не е токсично като Орегано и се използва за отстраняването на всички инфекции, да унищожи глистите и премахне неприятния мирис.
Пелинът е антипаразитна билка.
Противопаразитни са червеният лютив пипер, кората от трепетлика, ореховите листа, алоето, пелинът, хрянът, тиквеното семе (неочистено от обвивката, горчицата, канелата, чесънът, лукът, карамфилът, мащерката, черният пипер, нарът, ментата, динените семки, горчивите тоници и настройки.
Слагайте обилно подправки на ястията - мащерка, черен пипер, карамфил, копър, магданоз, мента.
Джинджифил е чудесен за болезнено храносмилане, образуване на газове и спазми в тънките черва. Джиджифилът е противопоказен за “топлите натури”, поради стоплящите си качества.
Първата стъпка при лечението на кандида албиканс е лишаването на тялото от храни съдържащи ферменти (мая - yeast). Например : сирене, хляб, замесен с мая, кисела/прокиснала сметана, масло (суроватка), бира, вино, сайдер (ябълково вино), гъби, соев сос, тофу, оцет, сушени плодове, пъпеши и замразени или консервирани плодови сокове.
Два пъти на ден приемайте лимонено масло - по една капка на една чаена лъжичка мед или мляко. Приемайте в продължение на 21 дни.
Домашно направените ферменти от зеле, ядки, семена и домашно приготвените кисели млека са простички рецепти за възстановяване на флората и гъбичковия баланс. Това са изключенията при фeрментите.
Да се яде тиквено семе и/или слънчогледово семе като първо ядене сутринта е чудесно! Ядене на сурови моркови, тиквени и слънчогледови семки през целия ден. Суровото е най-добро! Използвайте лют червен пипер за всичко!
Наровете са също силно антипаразитни по съдържание!
Да се яде колкото може повече чесън и лук е много добре!
Домашно киселото зеле е много здравословна храна по няколко причини. Зелето е с много високо съдържание на калции и бор, който действа синергично с калция. Така, че се асимилира много добре. Също така има лактобацилус бифидус и ацидофилус, които помагат да се попълни приятелската флора в червата. Преди всичко, чудесно е за храносмилателната система и помага също така и за кандида.
Пийте много течности на ден, основно вода, билкови чайове и сурови сокове.
Кандида - бележки
Добре е да използвате Билкови програми за детоксиране.
Описание може да прочетете в статиите: Детоксикация на организма от токсини, тежки метали и патогенни бактерии и
Повече информация за Билкови програми за детоксикация
Може да приложите очистване на чревният тракт с вода и сол. Описание може да прочетете в статията: Основно очистване (Master Cleanse) на организма от токсини с вода и сол
Препоръчвано лечение на Кандида е с японската програма ThreeLac. ThreeLac, внася в чревния тракт добри бактерии с кристализирана обвивка около тях, която ги предпазва. Те се справят с Кандида бактериите, като ги контролират и атакуват, като в същото време захранват чревния тракт с добри бактерии, чрез които могат да се усвояват хранителните вещества от които се нуждае нашия организъм.
Приемане на Threelac за Кандида инфекция ще произведе определено количество мъртъв Кандида материал, който тялото се нуждае да обработи и изхвърли. Ако тялото не може да се справи с това, тогава е много вероятно да се получите лоши реакции на организма или най-малко една реакция, която може да ви уплаши малко. Далеч по-добре да започне с едно пакетче на ден и да стигне до две пакетчета след 2 -3 седмици.
Също така, ако имате запек проблеми - доста често се случва със страдащите от Кандида, това трябва да бъде разрешено и да имате поне 7 добри дни преди започване на редовно приемане на Threelac. В противен случай мъртвите Кандида бактерии ще седят в червата, ще се разлагат и освобождават още повече токсини, които ще затрудни лекуването.
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=577638
Допълнителна информация
Високо въглехидратната диета увеличава риска от кандида дрожди / гъбични инфекции, особено в дебелото черво. Резултатът е възпалително заболяване на червата (IBD) с по-висок риск от рак на дебелото черво.
Високото ниво на мазнини в тялото, подпомага растежа на кандида гъбични инфекции, поради излишната консумация на въглехидрати и високи нива на кръвната захар. Високо въглехидратната диета води до диабет, възпалителни заболявания на червата, както и систематични Кандида гъбични инфекции.
Кандида процъфтява в по-киселинна среда на тялото.
Високо въглехидратна диета (прекомерно приемане на въглехидрати) в комбинация с дефицит на белтъчини и мазнини предизвиква състояние, известно като "синдром на пропускливи черва", както и редица автоимунни заболявания, където молекули на растителни протеини от зърнени храни, царевица, соя и бобови растения преминават през чревната бариера и влизат в кръвообращението. Други хранителни молекули, както и части от мъртви бактерии също може да преминат в кръвния поток. Имунната система на организма вижда тези молекули като нападатели и започва да ги атакува. Имунната система започва също да атакува стомашно-чревния тракт и други области на тялото, които съдържат протеини, подобни на тези, намиращи се в растителните продукти.
Типични автоимунни заболявания, причинени от високо-въглехидратна диета са синдром на дразнимото черво (IBS), възпалително заболяване на червата (IBD), улцерозен колит, болестта на Крон, дивертикулоза, усукани и разтеглено (удължено) дебелото черво, проктит, фистули, фисури, стомашна и дуоденална язва, интерстициален цистит на пикочния мехур, болестта на Сьогрен (сухота в очите), ревматоиден артрит, множествена склероза (МС), лупус еритематодес, астма и други автоимунни заболявания.
Протеинови молекули, които правят деликатната лигавицата на червата, се сменят на всеки три дни. Това е най-краткият живот на всяка структура в тялото. Аминокиселините трябва да бъдат на разположение в тялото, за да се реконструира тази чревна лигавица, и глутамина е един от най-важните аминокиселини за здравето на храносмилателния тракт. Червата са единствения орган в тялото, който използва глутамин като основен източник на енергия. Ето защо, приемане на висококачествени животински протеини на всяко хранене и допълнение с глутамин (при синдром на пропускливи черва) са силно препоръчителни. Бетаин хидрохлорид (HCL киселина) (Betaine hydrochloride (HCL acid)) е много ефективен срещу кандида и необходим за протеиновото разграждане.
Глутаминът е най-известен със своята способност да служи като източник на гориво за клетките на лигавицата на стомашно-чревния тракт. По-конкретно, глутаминът е предпочитан източник на гориво за клетките на тънкото черво. Чрез лекуването на тези клетки, глутаминът помага за поддържането на здравето и целостта на стомашно-чревния тракт. Здравословното състояние на стомашно-чревния тракт е жизнено важно, за да се запази общото благосъстояние, като лигавицата на стомашно-чревния тракт служи като първа линия на защита срещу болестотворни микроорганизми, а също и намалява усвояването на потенциално алергенни молекули. Глутаминът също така служи като източник на гориво за мускулните и имунните клетки.
Хранителните източници на глутамин включват храни с най-високо съдържание на протеини, включително говеждо, пилешко, риба, яйца и млечни продукти. Растителните протеини не се усвояват толкова лесно както животинските протеини.
Предпочитана диета за лечение на Кандида и заболявания на стомашно-чревния тракт е диета ниска на въглехидрати, висока на мазнини и на достатъчно протеини.
http://www.biblelife.org/bowel.htm
Едни от най важните причините за Кандида са обезводняването (дехидратация) на тялото и безсолните диети или използване на готварска сол (съдържа само натриев хлорид с разни вредни примеси) или разни други соли, които не нямат нищо общо с натуралната сол (повече от 80 минерали). Организмът страда, ако няма достатъчно вода и соли в него, всички процеси се забавят и освен това се създава среда благоприятна за всякакви бактерии. Тялото е една химическа лаборатория и ако му липсва нещо важно залинява. В книгите си д-р Батманжелидж обяснява, как дехидратацията (обезводняването) е причина за повечето здравословни проблеми. Продължителната дехидратация води до трайни промени в организма, които се проявяват в началото като симптоми, а в последствие като сериозни заболявания. Информацията и препоръките за приема на вода се основават на обширната научноизследователска дейност и личен опит на автора върху метаболизма на водата в тялото. Намерението на автора е само да предложи информация за важността на водата за доброто физическо здраве и за вредния ефект на обезводняването от детството до старостта.
Как да пием вода?
На един килограм телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). На 2 литра вода се прибавя половин чаена лъжичка сол (2.0-2.5 гр.) (натурална морска или каменна сол). Вода се пие половин час преди ядене и 2.5 часа след ядене.
Прочетете статиите на страница: Ползата от солта и водата
Други статии за Кандида на страница: Кандида лечение
Прочетете статиите на страница: Ползата от солта и водата
Други статии за Кандида на страница: Кандида лечение
Ако не беше ми помогнал Господ, Душата ми без малко би се преселила в мълчанието. Когато казвах: Подхлъзва се ногата ми, Тогава, Господи, Твоята милост ме подпря. (Библия, Псалми 94:17)
А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят. (Библия, Евреи 11:6)
Благословение и изцеление!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/
Последна промяна: 23 Март, 2013
zdraveite.Bih iskala da popitam hliaba ako e zamesen s kvas moje li da se konsumira pri spazvaneto na kandida dieta?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеПробвайте, намажете си филийка с краве масло и отгоре поръсете лют червен пипер.
Обърнете внимание на животинските мазнини, както и на кокосовото масло. Те са антибактериални, антипаразитни и антимикробни.
Проложете и лечението с вода и сол на д-р Батманжелидж.
Може да прочетете за лечението с кокосово масло тук: Кандида лечение
Благословение!
Здравейте,благодаря за полезната статия!
ОтговорИзтриванеБип искала да попитам за определени храни,които не срещнах по-горе:
1.Извара–обезмаслена
2.Сусамов тахан
3.Пшенични и овесени зародиши
4.Пчелен прашец
5.Годжи-бери-изсушено
6.Кълнове-ръж,боб мунг
7.Хлорела и спирулина
8.Кокосово мляко
9.Содена питка
10.Дъвка-Орбит-без захар
Благодаря предвярително:ГрациелаКовачева
Здравейте,
ИзтриванеДобре е да спазвате диета, но не до такава степен, че да се окажете в плен да диетата.
Най важното е да избягвате захар и захарни изделия, а също и бяло брашно.
Не се лишавайте от сол и животински мазнини, защото имат антипаразитни и антибактериални свойства.
Храните, които сте ги описали по горе, зависи от предпочитанията ви, може да ги включите в диетата си.
Специално кокосовото мляко или по точно кокосовото масло има антипаразитни и антибактериални свойства.
Желая ви благословение и изцеление!
Здравейте:) от около 2 месеца прилагам СВД. 10 милиада ацидофилус и бифидус 2 пъти на ден преди хранене ,около 80 грама стоденопресовано кокосово масло,домашно приготвено кисело зеле и зелев сок,3 броя капсули с лист от малина и по около 700 грама кефир дневно.Спазвам всички неща относно СВД И ЧИПС диети.Пия по около 3 литра дестилирана вода която поставям на слънце в слънчев ден която не соля, понеже соля месото,яйцата и изварата с морска сол.В зелето и сокът от зеле има също доста сол.Страдам от непрекъснато функционално сърцебиене с неизяснен произход от около 16 години и някаква форма на артрит също с неизяснен произход от около 6 години.Вероятно произходът и на двете е автоимунен. През последните 6-7 години изпробвах много алтернативни методи с променлив успех,като лечебно гладуване, вегетарианство, слънце гледане,моржуване,безглутенова диета медитация и още няколко други. Постигнах добри резултати но всичко ставаше бавно с много лишения и някак мудно. Страдах и от дразнимо черво с постоянни газове. След като започнах СВД проблемите с храносмилането изчезнаха. Та имам два въпроса: след колко време трябва да очаквам подобрение на автоимунните заболявания които не са свързани с храносмилането и трябва ли да изключа напълно плодовете и медът които са позволени при СВД И ЧИПС диета,но очевидно са забранени при Кандида. Един пример за мои храни е 1 кокос,4 домашни яйца,мед на вкус .Разбива с в нутрибулет и се пече до златисто на 180 градуса. Това е по скоро като десерт и не се консумира всеки ден.Другото е домашен ябълков оцет с мед.Нуйно ли да да се лиша и от меда за да имам успех и да продължавам така.Месото,рибата,яйцата,изварата и зеленчуците са основната ми храна но все пак приемам и известни количества монозахариди като мед. Да ги спра ли или все още е прекалено рано за автоимунните болести ?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, радвам се че имате подобрение с храносмилането. 1 ч.л яб. оцет и 1 ч.л. мед с вода или чай е добре. Пробвайте квасен хляб.
ИзтриванеНе мога да ви отговоря на всичките въпроси, но мога да ви кажа какво да направите и да се изцелите напълно.
Обърнете се към Бог. Приемете Исус Христос като Спасител. Молитвата е в дясно на блога в Страници.
Намерете си един съвременен превод на Новия завет и започнете да четете на глас всеки ден колкото се може повече (2-3 часа) четирите евангелия, на Матей, Марк, Лука и Йоан. Вярвайте всичко! И всеки ден ще забележите, че ще имате подобрение! Това е най-краткия път към изцелението и ще се радвате да се храните с каквото ви пожелае душата. Изцелението е от Бог!
Благословение и изцеление ви желая!
Благодаря ви
ИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеискам да попитам дали мога да ползвам в тази диеата хляб който е направен с квас и е пълнозънрест. Понеже се казва да се избягва хляба заради хлябната мая и бялото брашно или никакъв хляб не бива да се консумира.
Здравейте,
ИзтриванеХлябът се ограничава само за 2 седмици, но ако искате може да си направите хляб от пълнозърнесто брашно със сода, без мая.
Прочетете информацията и в Страницата: Кандида лечение, отдясно на блога.
Бог е изцелител! Молитва за изцеление в Страници.
Благословение и изцеление ви желая!
Kандида Не живее в алкална а в кисела среда.
ОтговорИзтриванеда, грешка е! благодаря. променено е!
ИзтриванеКандида процъфтява в по-киселинна среда на тялото.
Здравейте, напсах коментар, но не ми се публикува, бихте ли ми казали какъв е проблема
ОтговорИзтриванеЯвно вече мога да публикувам.щом виждам този мой въпрос.
ОтговорИзтриванеТака, исках да уточня, че киселинната среда е нещо естествено в организма. Винаги когато има разграждане, организма ни се подкиселява. После на свой ред идват анти оксидантите. Тоест молелули които улавят свободните радикали от процеса разграждане наклетки, тъканиднк, токсини, и тн преработрни , стари и ненужни вещества. Идеята да се приематксрли храни и напотки е в това, да си засилиморганизма към подкиселяването, за да засилим разграждаето на ненужните клетки, или патогени. А след тована свой ред се вкарват анти оксиданти, за да неутрализират свободните радикали, които са се освободили кислородни молекули от процеса на разграждането.
Кандида процъфтява в кисела среда, защото в организма бушува яростна битка с патогените. Организма е кисел, за да се защити и да еазгражда патогените. Той не е тъп, нашите тела не са глупави и са наясно с работата си. А за да царуват тези патогени, просто ние им позволяваме и ги насърчаваме. Кандида е човешки щам тя се води и млечница, тоест дори се предава с млякото от майката, това са си човешки бактерии, винаги я нпсим с нас, но въпроса е да я държим в ниски граници и полезните бактерии да имат превес.
ОтговорИзтриванеМного полезен материал.Толкова информация е трудно от едно прочитане да се асимилира,освен ако си лекар.Научих доста за тази бактерия,най вече основните неща,кои храни да избягваме и кои са добри в борбата с кандида.Благодаря много.
ОтговорИзтриване