Суровото кисело зеле унищожава кандида! (Raw Sauerkraut Rocks!)
Храносмилателни проблеми? Яжте кисели ферментирали зеленчуци дневно за чудодейни резултати и отлично храносмилане!
Моята история е, след като прекарах шест месеца в пътуване в Азия, се прибрах много болна. Вътрешностите ми бяха пълни с паразити и кандида! Многото антибиотици в ранните ми години направиха червата по-податливи, така че последното нещо, от което се нуждаех сега беше антибиотици.
Опитах всичко, което знаех за себе си, че лекува, често на няколко лекарства едновременно: агресивен глад, акупунктура, китайски билки, бентонит, водороден прекис (кислородна вода), сурови храни и хранителни диети, екстракт от семена на грейпфрут и други. Някои помогнаха малко; други не. Но имаше едно нещо, което не бях опитвала: млечно-кисели ферментирали зеленчуци или сурово (непастьоризирано) кисело зеле.
Нашата вътрешна екосистема
Здравословното дебело черво (colon) е с киселинна среда и е населено с многобройни полезните бактерии като Lactobacillus acidophilus. Тези полезни микроорганизми се хранят с отпадъците, останали от нашето храносмилането и произвеждат млечна киселина.
Ние разчитаме на млечната киселина, която те произвеждат, за да запазим дебелото ни черво в здравословно състояние и в кисела среда. Без тези полезни бактерии в дебелото черво, то няма да разполага с достатъчно киселинност да спре растежа на вредни паразити и дрожди и в крайна сметка средата ще бъде враждебна към ацидофилус бактериите.
Множеството от симптоми, чийто резултати се наричат кандидоза или кандида, съкращение за свръхрастеж на дрожди, наречени кандида албиканс. Някои от най-важните показатели за кандида гъбичките са умора, слаба памет, интензивни желанието за храна, газове, лош дъх, лошо храносмилане и други.
Кандида (Candida) е тясно свързана с алергии, синдром на хроничната умора, синдром на раздразнен стомах, множество нарушения на химична чувствителност и различни видове рак. Предистория на взимане на антибиотици, противозачатъчни хапчета, алкохолизъм и рафинирани храни повишава риска от развитие на тези заболявания.
Същите полезни микроорганизми, които създават млечната киселина в дебелото черво са естествено присъстващи във всички зеленчуци и са отговорни за превръщането на суровото зеле във високо смилаемо кисело зеле. Процесът на ферментация увеличава броя на микроорганизмите драстично, улеснява храносмилането на зелето и другите зеленчуци и увеличава производството на млечна киселина.
Тази млечна киселина, която действа в един буркан с прясно зеле, действа също и нашето дебело черво; вредните бактерии не могат да оцелеят в кисела среда.
Когато ядем сурово (непастьоризирано) кисело зеле ние се възползват от предимствата на абсорбиране на цялата тази екосистема в нашата собствена вътрешна екосистема. Млечната киселина от киселото зеле създава среда, в която въведените полезните бактерии могат да се възпроизвеждат и на свой ред произвеждат повече млечна киселина.
Млечната киселина също така помага на храносмилането на по-ранен етап в нашия стомах. С напредване на възрастта, естественото отделяне на солна киселина намалява в стомаха ни. Солна киселина разгражда храната, така че да може да се абсорбира по-лесно от тънките черва. Това е и най-важната защита, която имаме срещу вредни бактерии и паразити, които често се намират в храната. Млечната киселина може отчасти да компенсира намалената солна киселина.
Друг начин за ползата, която допринася суровото (непастьоризирано) кисело зеле за храносмилането в стомаха е чрез подпомагане на панкреаса. Панкреасът отделя съществените храносмилателни ензими в стомаха.
Суровото (непастьоризираното) кисело зеле е пълно с жизнеспособни ензими, които работят точно като тези от панкреаса. Но това е само като начало; има толкова много повече причини да включите суровите ферментирали зеленчуци в диетата си!
Прочетете статиите:
1. Ферментация на киселото зеле. (Sauerkraut Fermentation)
2. Кисело зеле за подобряване на чревната флора и укрепване на имунната система.
http://www.alive.com/articles/view/16713/raw_sauerkraut_rocks
~Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата и мислите ви в Христа Исуса.~ (Библия, Филипяни 4:6-7)
Прочетете: Молитва за изцеление!
Благословение и изцеление!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/
неделя, 21 декември 2014 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар