Молитва за изцеление.

Молитва за изцеление. (Трябва да кажете молитвата на глас)
Боже, прости ми че съм те пренебрегвал досега. Аз Те приемам сега за мой Създател и Твоя Син Исус за мой Спасител. Моля те прости ми греха и ме докосни с Твоята изцелителна сила. Ти ми знаеш немоща (болестта) и усилията на лекарите да ми помогнат. Аз им благодаря за всичко, което направиха да ми помогнат и сега в този момент те моля, докосни ме... Всичко това се моля в името на Исус. Амин! Страница: Молитва за изцеление.

Някои стихове за насърчение от Библията. Исус казва:
Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори. (Матей 7:7) Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде. (Йоан 15:7) До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. (Йоан 16:24)


Имайте предвид, че...

Киселото зеле и зелевият сок (зелева чорба) имат мощно лечебно действие
, особено при симптоми от неясен произход, при които не може да се постави точна диагноза за лечение или не може да се открие огнището на заразата. Ферментиралото зеле е е дори по-здравословно от суровите зеленчуци. То е отличен източник на витамин С, лактобацили, както и други хранителни вещества. Киселото зеле е много ефективно за предотвратяване и лечение на рак на гърдата. Киселото зеле е източник на различни съединения за борба против раковите заболявания, включително изотиоцианат (isothiocyanate) и сулфорафан (sulphoraphane). Киселият зелев сок (зелевата чорба) се отличава с високи лечебни свойства. Сутрин с 1 чашка зелева чорба може да си прочистите стомаха и червата. Желая ви благословение и изцеление!

Обезводняването или дехидратацията

на тялото и безсолните диети водят до много сериозни заболявания. Водата се използва при метаболизма в организма. Липсата на вода и особено на минерални соли нарушава електролитният баланс в тялото. Тялото е около 80% вода и ако тази течност в организма не е добър електролит всички процеси се забавят. Приемане на достатъчно вода спомага за хидратацията на тялото и нормално протичане на обменните процеси. Колко вода да пием? На 1 кг. телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). Вода се пие половин час преди ядене (1-2 чаши) и 2-2.5 часа след ядене (1-2 чаши). Пийте всеки ден по 2-2.5 л. (6-8 чаши) вода.
Гледайте на YouTube: WaterCure, Water Cure Amazing Testimonials!

Всички заболявания започват от червата! - Хипократ
Специфична въглехидратна диета - Прекъсване на порочният цикъл (Илейн Готшал, Elaine Gottschall B.A., M.Sc)
Специфична Въглехидратна Диета (СВД) е предназначена за заболявания, като болестта на Крон, язвен колит, улцеративен колит, дивертиколит, целиакия (цьолиакия), язвен колит, муковисцидоза (CF), хронична диария, спастично дебело черво.
както и някои последствия като епилепсия, пристъпи, шизофрения, аутизъм. Специфичната въглехидратна диета се основава на разбирането, че язвен колит, болест на Крон, синдром на раздразнените черва и други заболявания както и невъзприемчивост на глутен са следствие от свръх растеж и дисбаланс на чревната микробна флора. Чрез промяна на храната, която приемаме, ние можем да променим състава на нашата чревна флора и да върнем в равновесие храносмилателният ни тракт и да възстановим правилното усвояване на хранителните вещества.

Чревен и Психологически Синдром (ЧИПС) - Диета (Д-р Наташа Кампбел- Макбрайд, Dr. Natasha Campbell-McBride, MD)
Чревен и Психологически синдром е състояние, което установява връзка между функциите на храносмилателната система и мозъка. Този термин е въведен от д-р Наташа Кампбел-Макбрайд, невролог и диетолог (Dr Natasha Campbell-McBride, MD, MMedSci (neurology), MMedSci (human nutrition) през 2004 г. след като е работила със стотици деца и възрастни с неврологични и психиатрични заболявания, като аутизъм, Синдром на дефицит на вниманието (ADD), Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), шизофрения, дислексия, диспраксия, депресия, обсесивно-компулсивно разстройство (натраплива невроза), двуполюсно разстройство и други невро психологични и психиатрични проблеми. Д-р Наташа Кампбел-Макбрайд въвежда диета ЧИПС (GAPS) за възстановяване на нормалната чревна флора и лечение на храносмилателната система.

понеделник, 25 февруари 2019 г.

Лектините и нашето здраве?

Лектините и нашето здраве?


Лектините се срещат в почти всички храни. Тези протеини се свързват с въглехидратните молекули (като захари) и имат различни важни функции в растенията, животните и хората. Съществуват много видове лектини и някои от тях са токсични при високи нива, според американската администрация по храните и лекарствата. Тъй като лектините се свързват с наличните въглехидрати около тях, идеята е, че ако има повече лектини от въглехидрати в тялото, остатъчните лектини могат да се прикрепят към клетъчните мембрани на тялото и да променят функциите на клетките.

Лектините са вид протеини, които при хората може да помогнат на клетките да си взаимодействат една с друга. Някои учени също смятат, че лектините осигуряват форма на защита в растенията, за да ги предпазят от насекомите.
Тези протеини също съдържат азот, който е необходим за растежа на растенията. Докато много части от растенията съдържат лектини, семената са частта, която хората най-често ядат.
Лектините могат да повлияят на здравето по много начини, вариращи от храносмилането до хроничния риск от заболяване. Установено е, че причиняват образуването на струпване на едно място на червени кръвни клетки.

Лектините се категоризират като антинутриенти, тъй като блокират усвояването на някои хранителни вещества.
Лектините могат да причинят разстройство на стомаха, когато растителните храни се консумират неварени. Те са и причина, поради която е опасно да се ядат бобови зърна недоварени.

Най-известният токсичен тип лектин се нарича фитохемаглутинин, който се намира на относително високи нива в суровия червен фасул. Той е отговорен за отравяне, което е резултат от яденето на сурови или недоварени бобови зърна. Приемането само на четири сурови зърна може да предизвика повръщане, тежко гадене и диария и множество други стомашно-чревни симптоми, според Американската администрация по храните и лекарствата (FDA).

Методите за готвене, като варене във вода са полезни за намаляване на количеството на лектини в растенията. Готвенето също разгражда някои растителните въглехидрати (нишесте) в по-прости въглехидрати. Лектините обичат да се прикрепят към въглехидратите и се отстраняват от тялото, преди да причинят отрицателни ефекти.
Готвенето при ниски температури не се препоръчват за приготвяне на боб, защото температурата не е достатъчно висока, за да елиминира лектините.

Начините за намаляване на лектините в храните включват:
-кипене
-ферментация
-покълване
-белене
-отстраняване на семената
-приготвяне под налягане


Докато лектините имат някои нежелани ефекти, те също имат някои положителни. Малки количества лектини могат да помогнат на добрите бактерии, които живеят в човешките храносмилателни системи.

Изследванията показват, че лектините могат да бъдат полезни за подпомагане на идентифицирането и диагностицирането на рака. Лектините също се изследват за техния потенциал да забавят скоростта, при която раковите клетки се размножават.
Изследователите дори разглеждат лектините като потенциално средство за лечение на заболявания, причинени от бактерии, гъбички и вируси.

Каква е диетата без лектини?
Д-р Стивън Гандри (Dr. Steven Gundry) популяризира диета без лектин. Той е бивш сърдечен хирург, който се фокусира върху храната и лекарствата, базирани на добавки.
Д-р Стивън Гандри описва лектините като основна опасност, открита в американската диета. В отговор той е написал книга, в която предоставя информация за това как да се избегнат лектините, алтернативните храни и рецепти.
Според книгата, планът на д-р Гандри помага на хората да подобрят здравето си и да намалят теглото си. Планът включва и добавки.

Ползи
Някои учени смятат, че лектините са вредни и причиняват възпаление. По-стари публикации ги свързват с автоимунни заболявания, включително целиакия, диабет и ревматоидния артрит.

В една статия се разглежда изследването, свързано с лектини от пшенични зародиши. Те могат да повлияят на имунната система чрез увеличаване на възпалението.
Дългосрочното възпаление е свързано с много сериозни медицински състояния, включително сърдечни заболявания, рак и депресия.
Диета без лектин може да бъде начин за намаляване на възпалението в организма. Необходими са обаче повече проучвания при хора, преди ефектът да бъде потвърден.
Авторите също така съобщават, че лектините могат да улеснят бактериите или другите токсини да преминат през червата. Те обаче заявяват, че целите зърна съдържат антиоксиданти, които спомагат за борбата с възпалението. Този фактор може да компенсира потенциално вредните ефекти на лектина.

Рискове
Диетата без лектини е ограничена, която може да затрудни някои хора да я следват в дългосрочен план. Диетата също ограничава или отрязва много хранителни храни, като пълнозърнести храни, боб и някои зеленчуци.
Изследванията показват, че консумацията на цели зърна може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания, диабет и рак.
Плодовете и зеленчуците също имат много асоциирани ползи за здравето. Консумирането на повече плодове и зеленчуци може да намали риска от множество заболявания, включително сърдечни и белодробни заболявания. Те също така могат да повлияят на риска от рак и да помагат на хората да избягнат увеличено тегло.
Диета без лектини може да бъде трудна за вегетарианци или вегани да следват, тъй като бобовите растения, ядките, семената и пълнозърнестите храни осигуряват растителните протеини.
Бобовите растения, пълнозърнестите храни и плодове и зеленчуци също осигуряват диетични фибри. Диета без лектини може да доведе до запек, ако приемането на диетични фибри намалее.

Храни за ядене
Според д-р Гандри, следните храни се препоръчват за хора, които се опитват да ограничат приема на лектини:
-Месо от животни, отглеждани предимно на пасища
-А2 мляко
-варени сладки картофи
-листни зелени зеленчуци
-кръстоцветни зеленчуци, като броколи и брюкселско зеле
-аспержи
-чесън и лук
-целина
-гъби
-авокадо
-маслини или необработено маслиново масло


Тестени изделия
При топлинна обработка (варене, печене) на тестени изделия напълно се деактивират лектините, дори при температури от 65 ° C. В сварените макаронени изделия лектините са неоткриваеми.

Храни, които трябва да се избягват
Според д-р Гандри хората трябва да ограничават следните храни, когато се опитват да избегнат лектините:
-бобови растения, като боб, грах, леща и фъстъци
-тиква
-зеленчуци (nightshade vegetables) като, като патладжан, чушки, картофи и домати
Картофите са с високо съдържание на лектини, които изглеждат устойчиви на топлина. Около 40-50% от съдържанието им в лектин остава след готвене.
-умерено плодове през сезона (обелени)
-зърна

Ако се консумират зърнени храни, планът препоръчва продукти, направени от бяло брашно вместо пълнозърнесто.
Проучване установява, че ферментацията на соята намалява съдържанието на лектин с 95%. Покълването намалява съдържанието на лектин с 59%.

Д-р Gundry препоръчва напълно да се избягват следните храни:
-царевица
-месо от животни, хранени с царевица
-А1 мляко


Заключения
Докато лектините могат да причинят някои увреждания, има изследвания, които да подкрепят ползите от храненето с растителните храни.
Много растения са с високо съдържание на лектини, но нивата на лектин могат да се различават значително между видовете растения. Съществуват много видове лектини в растенията, но някои от тях са полезни.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319593.php
https://www.healthline.com/nutrition/foods-high-in-lectins#section8


И когато се изправите на молитва, прощавайте, ако имате нещо против някого, за да прости и Отец ви, Който е на небесата, вашите прегрешения. Но ако вие не прощавате, то нито Отец ви, Който е на небесата, ще ви прости съгрешенията. (Библия, Марк 11:25,26)

Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. (Библия, Римляни 10:9-10)

Прочетете: Молитва за изцеление!
Насърчение: Любовно писмо от Бог

Благословение и изцеление!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

1 коментар: