Молитва за изцеление.

Молитва за изцеление. (Трябва да кажете молитвата на глас)
Боже, прости ми че съм те пренебрегвал досега. Аз Те приемам сега за мой Създател и Твоя Син Исус за мой Спасител. Моля те прости ми греха и ме докосни с Твоята изцелителна сила. Ти ми знаеш немоща (болестта) и усилията на лекарите да ми помогнат. Аз им благодаря за всичко, което направиха да ми помогнат и сега в този момент те моля, докосни ме... Всичко това се моля в името на Исус. Амин! Страница: Молитва за изцеление.

Някои стихове за насърчение от Библията. Исус казва:
Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори. (Матей 7:7) Ако пребъдете в Мене и думите Ми пребъдат във вас, искайте каквото и да желаете, и ще ви бъде. (Йоан 15:7) До сега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви пълна. (Йоан 16:24)


Имайте предвид, че...

Киселото зеле и зелевият сок (зелева чорба) имат мощно лечебно действие
, особено при симптоми от неясен произход, при които не може да се постави точна диагноза за лечение или не може да се открие огнището на заразата. Ферментиралото зеле е е дори по-здравословно от суровите зеленчуци. То е отличен източник на витамин С, лактобацили, както и други хранителни вещества. Киселото зеле е много ефективно за предотвратяване и лечение на рак на гърдата. Киселото зеле е източник на различни съединения за борба против раковите заболявания, включително изотиоцианат (isothiocyanate) и сулфорафан (sulphoraphane). Киселият зелев сок (зелевата чорба) се отличава с високи лечебни свойства. Сутрин с 1-2 чаши зелева чорба може да си прочистите стомаха и червата. Желая ви благословение и изцеление!

Обезводняването или дехидратацията

на тялото и безсолните диети водят до много сериозни заболявания. Водата се използва при метаболизма в организма. Липсата на вода и особено на минерални соли (сол) нарушава електролитният баланс в тялото. Тялото е около 80% вода и ако тази течност в организма не е добър електролит всички процеси се забавят. Приемане на достатъчно вода и сол спомага за хидратацията на тялото и нормално протичане на обменните процеси. Колко вода да пием? На 1 кг. телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). На 2 литра вода се прибавя половин чаена лъжичка сол (2.5-3.0 гр). Вода се пие половин час преди ядене (1-2 чаши) и 2-2.5 часа след ядене (1-2 чаши). Пийте всеки ден по 2-2.5 л. (6-8 чаши) вода с малко сол. За предпочитане е натурална морска или каменна сол без примеси. Прочетете статиите на страницата Ползата от солта и водата.
Гледайте на YouTube: WaterCure, Water Cure Amazing Testimonials!

Всички заболявания започват от червата! - Хипократ
Специфична въглехидратна диета - Прекъсване на порочният цикъл (Илейн Готшал, Elaine Gottschall B.A., M.Sc)
Специфична Въглехидратна Диета (СВД) е предназначена за заболявания, като болестта на Крон, язвен колит, улцеративен колит, дивертиколит, целиакия (цьолиакия), язвен колит, муковисцидоза (CF), хронична диария, спастично дебело черво.
както и някои последствия като епилепсия, пристъпи, шизофрения, аутизъм. Специфичната въглехидратна диета се основава на разбирането, че язвен колит, болест на Крон, синдром на раздразнените черва и други заболявания както и невъзприемчивост на глутен са следствие от свръх растеж и дисбаланс на чревната микробна флора. Чрез промяна на храната, която приемаме, ние можем да променим състава на нашата чревна флора и да върнем в равновесие храносмилателният ни тракт и да възстановим правилното усвояване на хранителните вещества.

Чревен и Психологически Синдром (ЧИПС) - Диета (Д-р Наташа Кампбел- Макбрайд, Dr. Natasha Campbell-McBride, MD)
Чревен и Психологически синдром е състояние, което установява връзка между функциите на храносмилателната система и мозъка. Този термин е въведен от д-р Наташа Кампбел-Макбрайд, невролог и диетолог (Dr Natasha Campbell-McBride, MD, MMedSci (neurology), MMedSci (human nutrition) през 2004 г. след като е работила със стотици деца и възрастни с неврологични и психиатрични заболявания, като аутизъм, Синдром на дефицит на вниманието (ADD), Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), шизофрения, дислексия, диспраксия, депресия, обсесивно-компулсивно разстройство (натраплива невроза), двуполюсно разстройство и други невро психологични и психиатрични проблеми. Д-р Наташа Кампбел-Макбрайд въвежда диета ЧИПС (GAPS) за възстановяване на нормалната чревна флора и лечение на храносмилателната система.

вторник, 6 октомври 2015 г.

Защо е здравословен квасения хляб?

Защо е здравословен квасения хляб?



Отговорът на този въпрос се намира в съдържанието на фосфор в семената, намиращ се в обвивката на пшениченото зърното и се нарича фитинова киселина. При хората и животните с един стомах, тази фитинова киселина инхибира ензимите, които са необходими за разграждането на протеините и скорбялата в стомаха. Тази липса на ензими води до трудности в храносмилането. Произведеният с търговска цел пълнозърнест хляб, по принцип се възприема като "здравословен", но често е най-лошото нещо за човек с непоносимост към зърнени храни, което трябва да яде.

За щастие имаме съюзник, това квасът и дивите дрожди в кваса, които разграждат фитиновата киселина. Това неутрализира ефектите на фитиновата киселина и прави хляба лесно смилаем. Молекулите на фитиновата киселина се свързват с други минерали като калций, магнезий, желязо и цинк, които правят тези важни хранителни вещества недостъпни за нас. Квасът предварителните смила брашното, което освобождава микронутриентите. Този процес протича в продължение на дълга бавна ферментация, която дава на хляба превъзходен вкус и консистенция. Квасения хляб също отнема повече време за храносмилане, но в същото време се чувстваме наситени от него. Ръженото брашно добавено в квасения хляб може да помогне за регулирането нивата на кръвната захар при диабет.

Какви са съставките на квасения хляб?
Пълнозърнесто брашно, вода и сол - всички други неестествени съставки, при хляба произведен с търговска цел хляб се елиминират. Промишлено произведения хляб разчита на ензими, консерванти, емулгатори и подобрители, за да се съкрати времето на производство. Тези добавки са също така виновни за непоносимост на някои хора към зърнени храни.

Лесно ли се прави квасен хляб?
Да. Това отнема около 15 минути. След това се оставя през нощта да втаса и сутринта се пече за по-малко от час. По ирония на съдбата квасения хляб има репутацията, че се прави трудно, но това е само въпрос на разбиране как тестото се държи и какви фактори се отразяват.

Какво представлява кваса?
Квасът е известен днес като процес който се започва с брашно и вода и в продължение на няколко дни с редовни добавки на брашно и вода. Дивите дрожди и лактобацилите естествено присъстващи в зърното извършват ферментацията. Този стартер след това се прибавя към тестото, което се оставя да втаса за няколко или повече часа, и произвежда вкусен хляб, пълен с мехурчета, с твърда еластична кора.

За да се произведе приемлив хляб за минимално време са необходими цял арсенал от добавки: сред тях са допълнително мая, допълнително глутен, мазнини, за да се подобри мекотата, редуциращи агенти, за да стане еластичен, соево брашно, за да добавите обем и мекота , емулгатори, за да произвеждат по-голям и по-мек хляб и да забавят стареенето, консерванти - да удължат срока на годност, и голямо разнообразие от ензими, които официално са обявени за "технологични добавки", които не трябва да бъдат обявени на етикета. През 1974 г. в доклад на Технологичния Консумативен Център за Оценка се казва: "Британският хляб сега е най-химически третиран в Западна Европа."

Здравословните ползи на квасения хляб
1. Квасеният хляб има по-нисък гликемичен индекс от обикновения хляб – в смисъл, че не повишава кръвната захар драстично. Това е така, защото ферментира нишестето (скорбялата) в него.
При дългосрочната бавна ферментация, която произвежда квасения хляб , важните хранителни вещества като желязо, цинк и магнезий, антиоксиданти, фолиева киселина и други витамини от група В се абсорбират по-лесно от тялото ни. Диабетиците трябва да имат предвид, че квасения хляб по-малко увеличава кръвната захар, отколкото всеки друг хляб: в проучване през 2008 г., публикувано в Acta Diabetologica, пациенти с нарушен глюкозен толеранс са били хранени с квасен хляб, а други с обикновен хляб. Квасеният хляб е произвел значително по-ниско съдържание на глюкоза в кръвта и инсулинен отговор.

2. Квасеният хляб съдържа Lactobacillus бактерии в по-висока пропорция отколкото дрождите (маята) в другите видове хляб. Повече Lactobacillus бактерии означава по-високо производство на млечна киселина, което означава по-малко от потенциално опасната фитинова киселина. И какво означава това? По-голямо съдържание на минерали и лесно храносмилането! По-лесното храносмилане става още по-възможно от комбинацията на бактерии и дрожди, които смилат предварително скорбялата в зърната.
Увеличаване на млечната киселина в квасения хляб създава идеална рН за ензима фитаза. Този ензим разгражда фитатите по-ефективно, отколкото в хлябове с мая. Квасения хляб от ръжено брашно има най-малко количество фитати, което го прави по-здравословен.

3. По-дългата ферментация на квасения хляб разгражда съдържанието на глутен до аминокиселини и е практически безвреден. Това означава по-лесно и по-приятно храносмилането, дори и за тези, които са чувствителни към глутен.
В едно италианско проучване, публикувано в списание Clinical Gastroenterology и Hepatology през януари 2011 г., пациенти болни от целиакия са хранени с квасен хляб в продължение на 60 дни и не са имали клинични оплаквания, както и техните биопсии не показват промени в лигавицата на червата.

4. Оцетната киселина, който потиска растежа на мухъла се произвежда при ферментацията на квасения хляб. Така че няма нужда от токсичните консерванти при обикновения хляб.

5.По-дългият процес на ферментация увеличава съдържанието на полезни бактерии както в хляба така и в червата.
Съдържанието на полезни хранителни вещества в квасения хляб е голямо. Той съдържа витамини B1-B6, B12, фолиева киселина, тиамин, ниацин, рибофлавин, витамин Е, селен, желязо, манган, калций, магнезий, фосфор, цинк и калий (добре - някои от тези в сравнително малки количества) - в допълнение и балансирани протеини и мастни киселини.

6. Квасеният хляб с дива мая (дрожди), бактерии и пълноценно зърнесто брашно е най-старата и най-оригинална форма на хляб.

Приготовление на кваса (или квасец)
Има много различни рецепти. Това е описание на рецептата, която лично автора на статията е използвал в продължение на една година. Разбира се рецептата може да се усъвършенства и нагоди според нуждите на всеки.
За приготвяне на закваската или кваса е необходимо пълнозърнесто пшеничено брашно. В една средна по големина купа сложете половин чаша от брашното и половин чаша вода и малко повече. Разбъркайте с лъжица докато стане не много гъста смес.


Покрийте купата с кърпа и я оставете. Лъжицата нека да остане вътре, защото когато се сетите може да разбърквате от време на време. Купата може да бъде метална или пластмасова, както и лъжицата може да бъде метална. Това не влияе на кваса и бактериите не се унищожават от метален съд или лъжица.


На следващия ден прибавете около 2 с.л. брашно и малко вода (малко повече от брашното) и разбъркайте. Сместа трябва да бъде средно гъста. Ако след известно време изплува вода отгоре, означава че сместа ви е малко рядка и прибавете малко брашно.
Това захранване го правите между 3 и 5 дни, може и повече, зависи от температурата на помещението в което държите купата с брашнената смес. Помещението не трябва да бъде също много топло – стайна температура.
Когато започват да се появяват мехурчета на повърхността в купата, квасът е готов.


Преместете кваса в по-голяма купа и прибавете около 1 чаша брашно и същото количество вода и малко повече. Разбъркайте с лъжицата и отново покрийте купата с кърпа.
След около 3-4 часа ще започнат да излизат мехурчета и квасът ще бъде готов.


Приготовление на квасения хляб
В една голяма метална тава сложете около 1 чаша брашно, половин чаена лъжичка сол и по желание 1 с.л. олио. Изсипете по-голямата част от кваса от купата в тавата, като оставите малко на дъното (около един пръст). Прибавете в купата ½ чаша брашно и вода (малко повече от брашното), разбъркайте, оставете лъжицата вътре, покрийте с кърпа и приберете купата в хладилник. Този квас ще използвате за следващото замесване.

В металната тава размесете кваса с брашното. Първоначално може да използвате лъжица, докато тестото се сгъсти, после с ръце замесете докато стане меко, не лепкаво тесто. Ако се наложи добавяте още брашно.
Намажете тавата или съда за печене с малко олио (или мас, защото издържа на по-висока температура). Сложете тестото в съда за печене или го оставете в същата тава, като го оформите на питка. Всичко това отнема 10-15 мин. - да се замеси и сложи във фурната да втаса.

Покрийте с кърпа (масал) тестото и сложете тавата във фурната. След замесването може да оставите тестото за 45 мин и след това да го премесите. Още едно премесване може да направите след половин час. Така хляба става по-пухкав.
Желателно е замесването да го направите вечер и да оставите тестото да втасва цяла нощ, около 7-8 часа. На сутринта като станете махнете кърпата. Тестото трябва да е втасало и уголемило около 3 пъти. Включете фурната на температура 175-180 градуса. Може предварително да я загрейте или не. Печенето на квасения хляб е около 40 мин или докато кората отгоре стане твърда и потъмнее. Извадете тавата с хляба и я покрийте с кърпа и го оставете поне 1 час да изстине. Преди да го оставите да изтине, може да го намажете отгоре с краве масло. Ако искате да го съхраните хляба мек, може да го увиете с кърпа и да го сложите в найлонова торбичка.


При замесването в тавата може да прибавяте различни видове брашно, ръжено-пшеничени брашно, лимец и др. или ленено семе, слънчогледово семе и др.

За следващото замесване изваждате купата от хладилника и добавяте около 1 чаша брашно или повече и същото количество вода и малко повече. Разбъркайте с лъжицата и отново покривате купата. Изчаквате 2-3 часа или повече докато кваса се надигне и започнат да излизат балончета.
Повтаряте замесването в тавата с брашното както е описано по-горе.


Приготовление на квасен хляб – друга рецепта
При тази рецепта се използва по-малко квас. Необходимото количество квас е около ¾ ч. чаша. Слагате кваса в голяма купа и добавяте постепенно 1 ч.ч. вода, като бъркате, докато стане хомогенна каша. Добавяте около 3 чаши пълнозърнесто брашно и замесвате докато се получи хомогенно тесто, не много твърдо.

Намажете тавата или съда за печене с малко олио (или мас, защото издържа на по-висока температура). Сложете тестото в съда за печене или го оставете в същата тава, като го оформите на питка. Поръсете го с брашно и го сложете във фурната да втасва през нощта.
Може да оформите тестото и в друга форма или да използвате формичка за хляб. Може да направите отгоре нарязвания с нож.

Приготовление на квасен хляб с хлебопекарна
При тази рецепта се използва също по-малко квас. Необходимото количество квас е около 1/2 ч. чаша. Слагате кваса в купа и добавяте постепенно 1 ч.ч. вода, като бъркате, докато стане хомогенна каша. Слагате в контейнера между 2.5-3 чаши пълнозърнесто брашно, ½ ч.л. сол, излейте вътре квасената каша и включете машината за хляб на програма замесване на тесто. След около 10 мин извадете тестото и го дозамесете 2-3 мин докато се получи хомогенно тесто, не много твърдо. След това махнете перката на машината поставете тестото вътре в контейнера и го оставете да втасва през нощта. На сутринта включете машината на печене. След около час хляба е готов. Оставете го така още един час преди да ги извадите за консумация.

Съвети:
- След замесването може да оставите тестото за 45 мин и след това да го премесите. Още едно премесване може да направите след половин час. Така хляба става по-пухкав.
- Друг вариант да направите хляба по-пухкав и да избегнете двете допълнителни замесвания е:
Извадете купата с кваса (закваската) от хладилника; добавете брашно и колкото трябва вода, така че да напълните половината от купата; разбъркайте докато стане гъста каша; покрихте с кърпа и оставете съда 3-5 часа, може и повече, зависи от стайната температура, докато квасът се активира и набъбне до горе на съда (два пъти повече се уголеми). Към този добре активиран квас добавете, колкото е необходимо брашно, за да приготвите тестото за печене на хляба.
- Преди да сложите да втасва тестото, поръсете го с брашно и може също да направите нарязвания с нож.
- Колкото повече квас използвате, толкова по-бързо втасва хляба. Ако се разлее в тавата след втасването, означава че трябва да направите тестото малко по-твърдо като добавяте повече брашно. Така хляба ще се надигне нагоре повече и по-малко встрани.

http://www.sourdough.co.uk/why-is-it-that-i-can-digest-sourdough-bread-and-not-commercial-bread/
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/aug/12/rise-sourdough-bread-slow-fermented-health-benefits
http://cookusinterruptus.com/blog/?p=4245
http://realfoodforager.com/5-reasons-to-make-sourdough-your-only-bread/


Дано Бог на нашия Господ Исус Христос, славният Отец, ви даде дух на мъдрост и на откровение, за да Го познаете, и да просвети очите на сърцето ви, за да познаете, каква е надеждата, към която ви призовава, какво е богатството между светиите на славното от Него наследство. (Библия, Ефесяни 2:17-18)

Прочетете: Молитва за изцеление!

Благословение и изцеление!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

Последна промяна: 25 Януари, 2016

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 

stats tracker